پوست و مو, مقالات

همه چیز در مورد کلاژن

کلاژن

کلاژن چیست؟

کلاژن  یک نوع پروتئین موجود در بدن است. این کلمه در یونانی به معنای سازنده چسب می‌باشد.  نام کلاژن برای اغلب انسان‌ها تداعی کننده کرم‌های پوستی و فواید آن برای زیبایی است. اما این پروتئین در تمام بافتهای بدن حتی چشم ما نیز وجود دارد.

عملکرد کلاژن در بدن چگونه است؟

کلاژن فراوان‌ترین پروتئین موجود در بدن ما است. این پروتئین یکی از مهمترین ارکان سازنده پوست، تاندون‌ها، استخوان‌ها و… است. باید بدانید که کلاژن در بدن انواع مختلفی دارد. هرنوع آن وظیفه متفاوتی دارد مثلا کلاژن نوع یک وظیفه ساخت استخوان را دارد، نوع 2 در غضروف‌ها، نوع 3 در قلب و عروق و نوع چهار در لایه های مختلف پوست دیده می‌شود. البته حدود 16 کلاژن در بدن وجود دارد. کلاژن موجود در پوست علاوه بر افزایش خاصیت ارتجاعی پوست با حفظ آب پوست مانع از چین و چروک آن می‌شود.

دلایل کاهش کلاژن‌سازی در بدن

بدن ما با بالا رفتن سن میزان کلاژن‌سازی را کاهش می‌دهد. به غیر از آن قرار گیری در برابر نور خورشید، استرس، مصرف دخانیات، مصرف قند، و رژیم غذایی بد همه از عوامل کاهش کلاژن سازی در بدن ما هستند. وقتی که میزان کلاژن در بدن بالا باشد پوست ظاهر جوان تری به خود می‌گیرد.

مواد غذایی کلاژن ساز

سفیده تخم مرغ: این ماده غذایی حاوی مقدار زیادی پرولین است که یک آمینواسید ضروری برای کلاژن سازی است.

گوشت مرغ: بسیاری از مکمل‌های حاوی کلاژن از گوشت مرغ تهیه می‌شود. گوشت مرغ حاوی پروتئین و مواد مغذی زیادی است که در کلاژن سازی کاربرد دارد.

گوجه فرنگی: گوجه فرنگی حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و ویتامین ث است که برای کلاژن سازی کاربرد دارد. همچنین گوجه فرنگی از پوست شما در مقابل اشعه خورشید محافظت می‌کند و مانع تخریب کلاژن می‌شود.

مرکبات: مرکبات به دلیل داشتن مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و ویتامین ث به کلاژن سازی کمک می‌کند. برای جلوگیری از چین و چروک پوستی حتماً مرکبات را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

سبزیجات تیره: سبزیجات تیره مانند اسفناج و سبزی خوردن که حاوی ویتامین ث و آنتی اکسیدان‌های متعددی هستند که برای کلاژن سازی بسیار مفید است. این سبزیجات برای پوست ومو نیز مفید است.

گوشت قرمز: گوشت قرمز نیز به مانند گوشت سفید به کلاژن‌سازی در بدن کمک می‌کند.

ماهی سالمون: ماهی سالمون یک منبع غنی از ویتامین، اسیدهای چرب، و پروتئین است که به کلاژن‌سازی کمک می‌کند.

سیر: سیر یک منبع غنی از گوگرد است که به کلاژن‌سازی بدن کمک می‌کند. پیاز نیز خاصیت مشابهی دارد.

مواد غذایی دارای کلاژن

 

فواید کلاژن برای بدن

همانطور که اشاره شد پروتئین در تمامی بافت‌های ما وجود دارد. در ادامه به تعدادی از عملکردهای کلاژن در بدن می پردازیم.

پوست و مو: کلاژن می‌تواند خاصیت ارتجاعی در پوست را افزایش دهد. و به آب رسانی و جوان ماندن آن کمک می‌کند. مصرف کلاژن باعث تحریک پوست برای تولید پروتئین‌های الاستین و فیبریلین می‌شود که ساختار پوست را بهبود می‌بخشد. مصرف کلاژن منجر به تولید اسید آمینه های مو می‌شود. مو از کراتین ساخته می‌شود و کلاژن به ساختن آن کمک می‌کند.

کمک به مفاصل و جلوگیری از پوکی استخوان: این پروتئین به حفظ غضروف‌ها و یکپارچگی آن‌ها کمک می‌کند. کلاژن‌ها در بدن با بلور‌های کلسیم ادغام می‌شوند و بافتی بسیار سخت ایجاد می‌کنند. در غضروف نیز کلاژن در بافتی ژل مانند قرار می‌گیرد. کلاژن سبب حفظ غضروف‌ها و استخوان‌ها و محافظت از آن در برابر بیماری‌هایی نظیر پوکی استخوان می شود.

مکمل‌های حاوی کلاژن

از آنجایی که از سن خاصی به بعد تولید این پروتئین در بدن کاهش پیدا می‌کند ما میتوانیم با رعایت یک رژیم غذایی سالم و پر کلاژن و استفاده از مکمل های حاوی آن به بدن و پوست خود در بازسازی کمک کنیم. در ادامه چند مکمل حاوی کلاژن را به شما معرفی می‌کنیم:

ساشه کلاژینویک مکمل حاوی 5 گرم کلاژن است که تمام ترکیبات مورد استفاده در پوست و مو ناخن در آن وجود دارد. کلاژن موجود در این مکمل از ماهی گرفته شده است.

ساشه کلاژن پلاس یوروویتال: این ساشه علاوه بر 5 گرم کلاژن حاوی، بیوتین، ویتامین ث، هیالورونیک هم هست که تمام نیازهای پوست و مو و ناخن را برای بازسازی فراهم می‌کند.

ساشه کلاژن گلد آدریان: این ساشه حاوی کلاژن هیدرولیز شده نوع 1 و 3 می باشد و به آبرسانی پوست دهیدراته و جوانسازی پوست کمک می کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − دو =