مقالات

رژیم فستینگ به همراه فواید و عوارض آن

رژیم فستینگ

یکی از مهمترین معیار‌های سلامتی و زیبایی داشتن وزن متناسب است. به لطف اینترنت و تکنولوژی هر روزه متد جدیدی در این راستا معرفی می‌گردد.

در این مقاله سعی می کنیم یکی از محبوب‌ترین رژیم‌های لاغری یعنی رژیم فستینگ را برسی کنیم و به مزایا و معایب آن بپردازیم.

رژیم فستینگ چیست؟

رژیم فستینگ یکی از انواع رژیم های لاغری است که با نام رژیم روزه داری نیز بین مردم شناخته می‌شود. البته تفاوتهایی با روزه داری که در ادیان مختلف مرسوم است دارد. به عنوان مثال شما در استفاده از نوشیدنی‌های کم کالری مانند آب، قهوه و چای محدودیتی ندارید. در این رژیم بین ساعات غذا خوردن و ناشتایی در تناوب هستید و یکی دیگر از تفاوت‌های آن با سایر رژیم های دیگر این است که نوع خوراکی‌های مصرفی شما را محدود نمی‌کند اما زمان مصرف در آن حائز اهمیت است. فلسفه این رژیم این است وقتی شما کالری و قند دریافت نمی‌کنید بدن شما نیاز خود را از چربی‌های شما تامین می‌کند و این فرآیند باعث لاغری شما می‌شود.

 انواع رژیم فستینگ

رژیم روزه داری انواع مختلفی دارد در ادامه میخواهیم چند نوع از محبوب ترین‌های آن را به شما معرفی کنیم.

 

رژیم فستینگ 16/8

در این روش که یکی از محبوب ترین متدهای لاغری است. شما 8 ساعت در روز مجاز به مصرف دو تا 3 وعده غذایی هستید. در 16 ساعت باقی مانده نیز می‌توانید نوشیدنی های کم کالری مانند آب، چای و قهوه را امتحان کنید. البته باید سعی کنید که در مصرف قهوه نیز زیاده روی نکنید. در این روش زمان ناشتایی را خود شما انتخاب می‌کنید مثلا ساعت 7 غروب تا 11 صبح بسیار متداول است.

 

رژیم فستینگ 5/2

در این رژیم شما 5 روز یک رژیم متداول دارید و دو روز کالری بسیار کمی دریافت می‌کنید. پیشنهاد می شود که در این دو روز مردان 600 کالری و خانم ها 500 کالری دریافت می‌کنند. بهتر است که در 2 روز رژیم سخت وعده غذایی خود را به دو قسمت تقسیم کنید. در این دو وعده از پروتئین های با ارزش بالا و آجیل و فیبر استفاده کنید.

رژیم فستینگ 10/14

این رژیم مشابه رژیم 16/8 است. با این تفاوت که میزان ناشتایی در این رژیم 14 ساعت است.

رژیم فستینگ جنگجو

این شیوه که به سبک شیوه غذا خوردن جنگجویان در دوران باستان است. در قدیم جنگجویان در طول روز کم غذا می‌خوردند و در شب جشن می‌گرفتند. رژیم جنگجو به این صورت است که شما 20 ساعت در روز از غذاهای کم کالری مانند سبزیجات و… استفاده می‌کنید و در شب یه وعده غذایی بزرگ به دلخواه انتخاب می‌کنید.

 

رژیم فستینگ 12/12

در این رژیم نیز شما 12 ساعت از غذاهای معمول استفاده می‌کنید و 12 ساعت نیز غذا نمی‌خورید. مانند سایر رژیم‌های روزه داری خوردن آب و نوشیدنی های کم کالری در این رژیم نیز آزاد است.

در رژیم فستینگ چی بخوریم

در ابتدای متن اشاره کردیم که نوع خوراکی مصرفی در این رژیم مطرح نیست. اما برای نتیجه گیری بهتر لازم است که به نکاتی توجه کنید و قوانینی را برای خود طراحی کنید. سعی کنید که در این دوره از غذاهای با ارزش غذایی بالا مانند گوشت و مرغ و چربی های مفید را استفاده کنید.

میوه وسبزیجات: این گروه فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارند. سبزیجات و میوه‌ها به دلیل دارا بودن مقادیر بالا از فیبر به احساس سیری کمک می‌کنند. اگر از رژیم فستینگ پیروی می‌کنید میتوانید از انواع میوه‌ها مانند سیب، موز و انواع توت ها و انواع مختلف سبزیجات در رژیم خود پیروی کنید.

حبوبات و غلات: استفاده از حبوبات مانند عدس، لوبیا، نخود و ماش و.. در دوره فستینگ بسیار مفید است.

لبنیات: شیر و ماست و انواع لبنیات فواید بسیار زیادی برای بدن دارند. استفاده از شیر و ماست کرم چرب برای این دوره بسیار توصیه می‌شود.

انواع گوشت و تخم مرغ: استفاده از پروتئین‌های فرآوری نشده مانند گوشت قرمز و گوشت مرغ و ماهی به حفظ سلامتی و تحلیل نرفتن عضلات در دوره رژیم بسیار کمک می‌کند. همچنین استفاده از تخم مرغ به دلیل دارا بودن پروتئین بسیار باکیفیت در سفیده و چربی های بسیار مفید در زرده علاوه بر قیمت مناسب کیفیت بسیار بالایی دارد.

رژیم فستینگ رایگان

در مواقعی که مردم از یک محصول یا فرآیند استقبال می‌کنند متاسفانه افراد سود جو از این مسئله سو استفاده می‌کنند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی شما می‌توانید با یک سرچ ساده بسیاری از اطلاعاتی که افراد سودجو با تبلیغات بسیار به شما می‌فروشند را رایگان بدست آورید. توصیه ما اینست که به جای استفاده از پکیج های اینستاگرامی از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید.

میزان کاهش وزن در رژیم فستینگ

رژیم فستینگ میتواند وزن فرد را به میزان 500 گرم تا 2 کیلوگرم کاهش دهد. اما این میزان از کاهش وزن به فاکتور های زیادی وابسته است و می‌تواند این عدد را برای افراد مختلف تغییر دهد.

انتخاب رژیم مناسب: شما باید با توجه به روحیات خود و مشاوره با متخصص تغذیه بهترین رژیم را برای خود انتخاب کنید.

استفاده از غذاهای با ارزش غذایی بالا: این یکی از مهترین قسمت های این رژیم است. خیلی از افراد با توجه به این که گفته می‌شود در این رژیم محدودیتی برای انتخاب مواد غذایی وجود ندارد دچار اشتباه می‌شوند.  استفاده از غذاهای با قند بالا و شیرینی‌ها می‌تواند زحمات شما را هدر دهد. استفاده از سبزیجات با فیبر بالا، آجیل و انواع پروتئین های با کیفیت در این دوره توصیه می‎گردد.

چربی های مفید: استفاده از روغن های طبیعی در این دوره میتواند نیازهای بدن شما را برآورده کند. استفاده از امگا3 نیز در سلامتی شما نقش بسزایی دارد.

ورزش و فعالیت بدنی منظم: یکی از فاکتورهای زندگی سالم ورزش کردن است. ورزش و سلامتی نقش انکارناپذیری در سلامتی و تناسب اندام دارد. اگر یکی از رژیم های فستینگ را انتخاب کرده اید با ورزش و فعالیت بدنی منظم خیلی سریع‌تر میتوانید به اهداف خود برسید.

فواید و عوارض رژیم فستینگ

از عوارض رژیم فستینگ می‌توان به سردرد، عوارض گوارشی، تغییر خلق وخو و افت انرژی اشاره کرد. البته این موارد برای همه اتفاق نمی‌افتد و خیلی به کیفیت رژیم و نوع تغذیه شما در این دوران بستگی دارد. به همین دلیل ما توصیه می‌کنیم که حتما با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

در صورتی که طبق اصول گفته شده و زیر نظر پزشک رژیم بگیرید علاوه بر کاهش وزن میتوانید از سبک زندگی سالم که به واسطه استفاده از خوراکی‌های با ارزش غذایی بالا و دوری از هرزه خواری ایجاد شده لذت ببرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − دوازده =